Vragen omtrent betalingsuitstel tijdens de huidige overheidsmaatregelen

Febelfin heeft de onderstaande communicatie uitgebracht omtrent de maatregelen die in bespreking zijn voor de bescherming van mensen en bedrijven die in de moeilijkheden zouden komen vanwege de huidige crisis:
 

Betalingsuitstel krediet: financiële sector en overheid werken aan uniforme aanpak voor alle banken

Mensen krijgen voldoende tijd om betalingsuitstel met bank te bespreken

Febelfin, de minister van Financiën Alexander De Croo en de Nationale Bank van België kondigden op 22 maart 2020 aan om de Belgische burgers en bedrijven financieel te ondersteunen wanneer zij in problemen komen door het coronavirus.

Samen met de hele financiële sector en de overheid werkt Febelfin momenteel volop aan de praktische invulling van dit engagement met betrekking tot hypothecaire kredieten en ondernemingskredieten. Op die manier kunnen alle banken uniform communiceren naar hun klanten en hen op eenzelfde wijze verder helpen.

Een belangrijk element daarin is dat mensen voldoende tijd zullen krijgen om een eventueel betalingsuitstel te bespreken met hun bankier. Wie dat wil, kan in de komende weken contact opnemen met zijn bankier. Het is daarom niet noodzakelijk om in de komende dagen al contact op te nemen. Febelfin en de overheid zullen binnenkort alle praktische details over het betalingsuitstel communiceren.


Indien u tijdelijk werkloos bent en een aanvraag tot "Tijdelijke werkloosheid coronavirus (COVID-19)" hebt ingediend bij uw werkloosheidskas mag u het bewijs hiervan naar ons mailen op: info@hypostart.be

 

Alvast bedankt voor uw begrip,

Het HypoStart Team